Vabilo na dogodek “Tehnologije 10X Genomics” – 6.12.2023, 9.00-13.00

Spoštovani!

 

Medicinska fakulteta UL (IBMI/Središče ELIXIR-SI) Vas v sodelovanju s podjetjema 10x Genomics in Labeno vabi na dogodek dne 06.12.2023, na katerem si boste lahko v živo ogledali najnovejše aparature in tehnološke prostope za napredek v znanosti ter spoznali nove smernice prostorske transkriptomike.

 

Na dogodku bo predstavljen portfejl podjetja 10x Genomics, ki obsega 3 glavna področja tehnologij; Single Cell (Multiome ATAC + Gene Expression, etc. (Chromium), Spatial Gene and Protein Expression (Visium) ter In Situ Gene Expression (Xenium). Pri slednjih dveh je v ospredju prostorska transkriptomika, kjer se na nivoju histoloških rezin lahko določa ekspresija genov posamezne celice – pri najnovejši platformi Xenium, ki je na trg prišla v letošnjem letu, pa se lahko rezultat doseže celo brez sekvenciranja in le v 4 dneh od pričetka poskusa.

 

Dogodek se bo odvijal v prostorih laboratorijev BIA Separations CRO, na oddelku za raziskave in razvoj, podjetja Labena d.o.o., na lokaciji Teslova ulica 30, 1000  Ljubljana, v sredo, 06.12.2023, od 9.00 – 13.00h.

 

Zaradi omejenega števila mest vas prosimo, da se na dogodek prijavite preko emaila na polonca.ferk@mf.uni-lj.si, najkasneje do ponedeljka, 4.12.2023 do 12. ure.

 

Podrobnejši program dogodka najdete v PDF datoteki.

 

Veselimo se srečanja z vami!

 

Z lepimi pozdravi,
Monika Savarin (Labena) in Polonca Ferk (ULMF, IBMI/Središče ELIXIR-SI)

 

P.S.: Podjetje 10xGenomics je večletni zaporedni prejemnik nagrad “The Scientist’s Top 10 Innovations“, saj se aktivno usmerjajo v razvoj novih pristopov in tehnologij na področju ločljivosti posamezne celice v različnih vzorcih z namenom premikanja meja znanega. Sodelujejo pri nastajanju projekta Human Cell Atlas, ki nam bo pomagal razumet,i kako se celice istega tipa razlikujejo med seboj ter posledično, kakšni so novi označevalci pri določenih boleznih ali kako lahko razvijemo nove terapije. Svetovna prepoznavnost podjetja, njihovih inovacij in naprednih pristopov se odraža tudi v ogromnem številu objav (>6400) v revijah z visokim faktorjem vpliva (Nature, Science, Cell etc.) -> Publications – 10x Genomics.

 

Skip to content