Vabilo na dogodek: Raziskovalna infrastruktura ELIXIR-SI za vede o življenju

VABILO na dogodek

Raziskovalna infrastruktura ELIXIR-SI za vede o življenju

 

v sredo, 16. junija 2021, ob 10:30 uri preko spleta.

Povezava do predvajanja v živo

Na dogodku bomo predstavili najnovejšo omsko in z njo povezano raziskovalno infrastrukturo vozlišča ELIXIR-SI.

 

 

ELIXIR je prioritetna evropska raziskovalna infrastruktura za informacije na področju ved o življenju. Mreža vozlišč ELIXIR ima središče v Angliji (ELIXIR Hub) in nacionalna vozlišča po državah članicah (ELIXIR Nodes). Sodelovanje vsake države je potrjeno s strani parlamenta in odgovornega ministrstva.

 

Na dogodku bodo prisotni rektor Univerze v Ljubljani, prof. dr. Igor Papič, ministrica za izobraževanje, znanost in šport, prof. dr. Simona Kustec, g. Andrew Smith, predstavnik koordinatorja evropske mreže ELIXIR, Velika Britanija ter vodilni predstavniki partnerjev vozlišča ELIXIR-SI. Gostitelj dogodka je Univerza v Ljubljani, Medicinska fakulteta, prof. dr. Igor Švab, dr. med, dekan.

 

Uvodni del dogodka z novinarsko konferenco bo trajal od 10.30-11.30, po kratkem odmoru pa bo sledil predstavitveni del projektnih partnerjev, ki bo trajal predvidoma med 12.00-14.00

 
 Nadgradnja raziskovalne infrastrukture ELIXIR-SI se financira s pomočjo sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj in MIZŠ.

Dodatne informacije o dogodku najdete tukaj.

Skip to content