ELIXIR organizira hackathon o strojnem učenju in biostatistiki

Spoštovani,

v ponedeljek, 12. oktobra bo med 9:00 in 17:00 CEST potekal prvi del dvodnevnega mednarodnega hackathona o strojnem učenju in biostatistiki (Machine Learning and BioStatistics), ki ga organizira ELIXIR. Zaradi pandemije COVID-19 bo dogodek v celoti potekal virtualno. Drugi del hackathona je potekal 2. 11. 2020 med 9:00 in 17.00 CET.

Temo hackathona smo izbrali glede na rezultate ankete o potrebah po izobraževanju, ki jo je ELIXIR izvedel lani. Pokazalo se je, da so pomanjkanje učnih materialov in potrebe po dodatnih znanjih največje prav na področju strojnega učenja in biostatistike, zato zdaj organiziramo hackathon za pripravo materialov za praktično izobraževanje na tem področju. Materiale bomo oblikovali v skladu s smernicami in standardi platforme ELIXIR za izobraževanje (ELIXIR Training Platform).

V prvem delu hackathona (12.10.2020) se bomo osredotočili na pripravo okvirja za učne materiale, vključno s cilji in pričakovanimi rezultati izobraževanja ter profilom udeležencev izobraževanja. V drugem delu (novembra) bomo zaključili z izdelavo materialov in oblikovali vaje za praktični del izobraževanja. Materiali, ki jih bomo oblikovali na hackathonu, bodo javno dostopni na GitHub pod licenco CC-BY. Ponovna uporaba materialov bo mogoča tako za člane kot za nečlane ELIXIR.

Vse poznavalce strojnega učenja in biostatistike vabimo, da se nam pridružite na hackathonu. Če vas zanima udeležba, prosim izpolnite prijavni obrazec do petka, 9.10.2020. Po izteku prijavnega roka bomo vsem prijavljenim poslali povezavo do videokonferenčnega sistema, ki ga bomo uporabljali na hackathonu. Prosimo vas tudi, da širite novico o hackathonu po svojih omrežjih.

Če imate vprašanja ali želite pojasnila o dogodku, se lahko obrnete na dr. Fotisa Psomopoulusa (INAB|CERTH, ELIXIR Grčija), ki je glavni organizator dogodka – fpsom@certh.gr

Lep pozdrav,

ekipa ELIXIR Slovenija

Skip to content