Odprta prijava na tečaj Genome Assembly and Annotation

Odprli smo prijavo na napredni virtualni tečaj Genome Assembly and Annotation (GAA), ki bo potekal od ponedeljka, 3. maja, do petka, 7. maja 2021. Tečaj je namenjen raziskovalcem, ki bi radi spoznali postopek sestavljanja (assembly) in anotacije genoma z bioinformatskimi računalniškimi orodji, vse od vhodnih surovih podatkov do sestavljenega in označenega genoma. Tečaj bo obsegal predavanja in praktične vaje v ukazni vrstici Linux.

Na tečaj se lahko prijavite na tej povezavi. Registracija je odprta med 30.3. in 19.4.2021. Število udeležencev je omejeno, selekcijo med prijavljenimi kandidati pa bodo opravili organizatorji. Če ste bili izbrani, boste izvedeli 26. aprila. Izbrani udeleženci bodo dobili dostop do spletne strani z vsemi potrebnimi materiali, informacijami in povezavami za tečaj. Po tečaju bodo udeleženci prejeli potrdila o udeležbi.

  • Datum: ponedeljek, 3. maj 2021 – petek, 7. maj 2021 – vsak dan od 09:00 CEST do 16:00 CEST
    • Tečaj bo potekal virtualno preko videokonferenčne povezave.
    • Pogoji za udeležbo: pred začetkom tečaja GAA je potrebno obvezno opraviti kratki virtualni tečaj ukazne vrstice Linux. Vsak prijavljeni na tečaj GAA bo dobil dostop do virtualnega tečaja Linux (podrobnosti si lahko preberete v registracijskem obrazcu za tečaj GAA na povezavi zgoraj).
    • Omejitev števila udeležencev: organizatorji bodo sprejeli največ 25 udeležencev, s tem da lahko iz vsakega vozlišča ELIXIR prihajata največ po 2 udeleženca (razen iz Norveške, kjer je tečaj odprt tudi za udeležence iz NORBIS). Udeležence bodo izbrali organizatorji. Udeleženci morajo imeti napredno znanje ukazne vrstice Linux.
  • Udeležba na tečaju je brezplačna.

Učitelji: Christophe Klopp (ELIXIR Francija), Lucile Soler, Mahesh Binzer-Panchal, Nima Rafati, Tomas Larsson, Henrik Lantz (vsi ELIXIR Švedska) in Erik Hjerde (ELIXIR Norveška).

Skip to content